Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu ši smažené rybě.
Veltlínské zelené, Březí, Ořechová hora 2009 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Zlatavé víno s robustní vůní mandarinek a mandlí. Chuť je plná, s lehce botritickým koncem.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2009 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 9034 | Ev. č. jakosti | 104B1-10/2 |
Cukr g/l | 5,2 g/l | Kyseliny g/l | 5,2 g/l |
Alkohol % obj. | 13,8 % | Extrakt g/l | 19 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0764 |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Vinice se nachází ve střední partii Ořechové hory a je exponovaná směrem k jihu. Půda tvořící svrchní část vinice je pelická černozem se sprašovito-jílovitým podložím, s vysokým obsahem aktivního vápna. Tato poloha je velmi teplá a v suchých létech trpí réva stresem a v kombinaci s vysokým obsahem vápna dává poloha vínům nezaměnitelnou minerální chuť a zajímavé aroma. Trať je méně vzdušná, což v příznivých letech podporuje vznik ušlechtilé botritidy, která propůjčuje vínům nezaměnitelný charakter. Vína jsou strukturovaná a dlouhá s výrazným buketem, který se vyvíjí několik let.
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu ši smažené rybě.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína