Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k předkrmům či lehkým úpravám ryb.
Ryzlink rýnský, Dobré Pole, Staré 2013 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Svěží víno s vůní sušených meruněk a barvou poledního slunce. Chuť je široká, lehce nazrálá a minerální. Dochuť zůstává ovocná a lehce nasládlá.
| Barva | Bílé | Odrůda | Ryzlink rýnský | 
|---|---|---|---|
| Ročník | 2013 | Jakostní stupeň | pozdní sběr | 
| Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia | 
| Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská | 
| Číslo šarže | 3066 | Ev. č. jakosti | 45B1-15/13 | 
| Cukr g/l | 4,9 g/l | Kyseliny g/l | 6,6 g/l | 
| Alkohol % obj. | 13,0 % | Extrakt g/l | 24,8 g/l | 
| Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1371 | 
| Obec | Dobré Pole | Trať | Staré | 
| Ocenění | Bacchus 2017 - zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2017 - Prague Gold, Hradecký pohár vína 2017 - Champion soutěže | ||
| 
                                                
                                                        Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
                                                         Obsahuje oxid siřičitý  | 
                                        |||
Vinice se nachází ve spodní a střední partii Dunajovických vrchů, exponovaná směrem k západu. Půda tvořící svrchní část vinice je pelická černozem se sprašovito-písčitým podložím, s vysokým obsahem aktivního vápna. Tato poloha je velmi teplá, v suchých létech trpí réva stresem a v kombinaci s vysokým obsahem vápna dává poloha vínům nezaměnitelnou minerální chuť a zajímavé aroma. Vína jsou strukturovaná a dlouhá s výrazným buketem, který se vyvíjí několik let.
											
										
Víno je vhodné podávat k předkrmům či lehkým úpravám ryb.
Ryzlink rýnský, Dobré Pole, Staré
 je součástí degustačního setu