Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme.

Jak vzniká Svatomartinské víno?

Nahlédněte do taje zrodu mladých vín

Zveřejněno 17. 10. 2018

Období vinobraní a zahájení sklizně je nesporně jedno z nejnáročnějších období každého vinaře. To, co vložil do svých hroznů v průběhu roku, se projeví právě nyní. Víte vlastně, jak vzniká mladé víno, co předchází tomu, než se dostane k Vám na stůl a co je nutné udělat pro to, aby se Vám zalíbilo a stalo se třeba prvním letošním vínem, které ochutnáte?

Spolu s TV Nova si v rámci rubriky Na vlastní kůži v pořadu Snídaně s Novou vyzkoušel moderátor Karel Kašák profesi vinaře. Navštívili jsme spolu všechna stěžejní místa, kde se odehrává to nejdůležitější - od sběru hroznů, po jejich příjem až po zpracování moštů. Samozřejmě jsme nahlédli také do našeho archivu, kde se dostanou jen ta nejúspěšnější oceněná vína a bonusem na závěr bylo netradiční otevření sektu sabráží.

Nahlédněte do videí a poznejte, jak vznikají naše mladá vína.

 

VSTUP 1 - úvod

VSTUP 2 - sběr hroznů

VSTUP 3 - příjem hroznů

VSTUP 4 - lisování hroznů

VSTUP 5 - sektárenský sklep

 

 

 

Zdroj: TV NOVA, Snídaně s Novou, premiéra 18.9.2018

Sdílet na FB

Košík 0